Bård Lie Torbjørnsen

Scenograf og kostymedesign

Bård Lie Torbjørnsen

Scenograf og kostymedesign

Biografi

Bård Lie Thorbjørnsen er en norsk scenograf, kostymedesigner og regissør. Han har flere ganger mottatt Heddaprisen for sin scenografi og kostymedesign. Bård er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Allerede som student hadde han sine første oppgaver som scenograf.

I sin hovedoppgaven i 2000/2001 skapte han scenografi for Glassmenasjeriet på Statens Teaterhøgskole (2001), Beogradtrilogien på Det Norske Teatret (2001) og Mutter Courage på Trøndelag Teater. Sistnevnte ga ham hans første nominasjon til Heddaprisen i klassen for beste scenografi/kostymedesign. Han ble nominert til samme pris i 2003 for sin scenografi til Strindbergs Dødsdansen (HålogalandTeater 2003), og han vant prisen i 2014, for sin scenografi og kostymedesign til Dürrenmatts Besøk av gammel dame (Trøndelag Teater 2014). I 2015 fikk han en ny pris i samme kategori, da for scenografien til Når vi døde våkner, skapt for Trøndelag Teater i 2014.

Blant øvrige scenografi- og kostymedesignoppgaver kan nevnes Undset for Nationaltheatret/Riksteatret i 2002, Bikubesong for Det Norske Teatret i 2003, Juvikfolke for samme teater året etter, Benoni og Rosa, som var Hålogaland Teaters åpningsforestilling i nytt hus i 2005, Fruen fra havet på Teatr Polski i Wrocław, Polen i 2010, Fedra for Trøndelag Teater i 2013 og Engler i Amerika for Nationaltheatret i 2018.

Bård Lie Thorbjørnsen hadde sin regidebut med Fuglane for Nordland Teater i 2019, en forestilling der han også skapte scenografi og kostymedesign, og han regisserte også Human Zoo for Nationaltheatret og Beaivváš samme år.

Bård er fra Høyjord i Vestfold og nå bosatt i Fredrikstad.