Et liv i bytte er vel ingen pris naar du ser hva jeg betaler
Kristina
«Kampen om Prinsesse Kristina» er en folketeateroppsetning som spilles på Slottsfjellet fra 2. – 13. august 2023. Forestillingen er produsert av Det Nye Teaterkompaniet ved Gard B. Eidsvold. Et kulturprosjekt solid lokalt forankret, og som vil gi ringvirkninger langt utenfor Slottsfjellets horisonter.

Noe helt unikt

Med scenen på Slottsfjellet og naturen rundt som fantastisk kulisse, ligger alt til rette for en kunstnerisk opplevelse av de sjeldne på taket av Norges eldste by. Med «Kampen om Prinsesse Kristina» skapes noe helt nytt i vår region som vil tiltrekke folk fra hele landet.

Et langsiktig prosjekt

Målet er at «Kampen om Prinsesse Kristina» skal bli en årlig begivenhet i mange år fremover. Dette er ambisjonen med hjelp av lokale frivillige krefter og økonomiske støttespillere. Sammen legger vi nå grunnen for noen fantastiske dager på Slottsfjellet i august 2023, samtidig som vi jobber for å skape Tønsbergs eget Stiklestad eller som med Peer Gynt på Gålå.
Jeg håper du etter å ha sett forestillingen går hjem med et smil om munnen, samtidig som du undrer deg over livet mens du kjenner sensommerbrisen stryke dine solbrune kinn.
Gard B. Eidsvold

Fra "Kristina av Tunsberg" til folketeater

Stykket baserer seg på Kåre Holts «Kristina av Tunsberg» som ble fremført første gang under byjubileet i 1971. Regissør Gard B. Eidsvold har bearbeidet og videre dramatisert fortellingen om Prinsesse Kristina. Med sitt unike blikk for folketeater har han forsøkt å se Kristina med nye øyne og blant annet fått inn mer humor i fortellingen. Men ikke tro at dette bare er lettbeint underholdning av den grunn. Som med alt Eidsvold gjør har også denne fortellingen en større underliggende dybde. Det komponeres også ny musikk og sanger til forestillingen som vil forsterke det dramatiske utrykket vesentlig. Det er Nøtterøy-komponisten Terje Johannesen som vil stå som komponist og musikalsk ansvarlig. Med de evige svabergene som vitne, vil publikum oppleve en egen stemning som vil sette spor.

Premiere 2. august 2023

«Kampen om Kristina» er en sterk og dramatisk kjærlighetshistorie med alle ingredienser som hører med, et trekantdrama mellom makten, Kongen og Erkebispen, hans datter Kristina og narren og Gud.
Bestill billetter